زعفران اصل و مشخصات زعفران و همچنین روش تشخیص زعفران اصل و تقلبی و ترکیبات شیمیایی زعفران را مورد بررسی قرار خواهیم داد. آنالیزهای زعفران و آزمایشهایی که بر روی زعفران انجام می‌شود تا کیفیت زعفران به طور دقیق مشخص شود. در ادامه استاندارهای ملی و بین‌الملی زعفران را تشریح خواهیم کرد.

زعفران خوب را چگونه بشناسیم

چند روش عالی برای تشخیص زعفران اصل

زعفران اصل را چگونه از زعفران تقلبی تشخیص دهیم؟ و این سوال مهم که روش تشخیص زعفران اصل و مرغوب چیست؟

در این روزها متأسفانه برخی از سودجویان برای اینکه محصولات خود را به عنوان محصول بهینه به دست مشتری برسانند، اقدام به انجام روش‌های ناشایست می‌کنند تا به نوعی از نظر خودشان بتوانند سود ببرند.

بعضی‌ها با استفاده کردن از زعفران اصل، مقداری مواد دیگر مانند نمک، شکر یا حتی گل‌رنگ را با آن ترکیب می‌کنند تا وزنش بالا برود و بتوانند سود بیشتری به چنگ آورند.

گاهی کلاله‌ها به عسل یا شیره آغشته می‌شوند تا وزن بیشتری داشته باشند.

برخی افراد دیگر نیز از رنگ مصنوعی استفاده می‌کنند تا قدرت رنگ دهی زعفران بالا رود.

توصیه می‌کنیم برای خرید زعفران تنها از کلاله‌های سالم و پودر نشده استفاده کنید تا احتمال تقلب در تهیه آنها کمتر باشد. اسپری زعفران هم تضمینی برای اصل بودن آنها نیست. اگر قیمت زعفرانی که در حال خریدش هستید، از انواع دیگر مدل‌ها به طرز شگفت‌ انگیزی ارزان‌تر بود، در خرید آن شک کنید.

شرکت الماس زعفران ضامن کیفیت و قیمت زعفران می‌باشد. چنانچه قصد خرید و صادرات زعفران دارید، با کارشناسان ما در ارتباط شوید.

تشخیص زعفران اصل و مرغوب

صادرات زعفران و استانداردهای زعفران

استانداردها و آزمایشهایی که در تهیه زعفران حایز اهمیت است کدامند؟ 

در صادرات زعفران و در فروش زعفران  برخی آزمایشها و مدارک مورد نیاز است . استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران و ويژگي های شیمیایی زعفران و مشخصات زعفران از نظر استاندارد جهانی ( ايزو ) بر اساس مصوبات سازمان بين المللي استاندارد از جمله مدارک مهم می‌باشد. در ادامه کد‌ها و شماره‌های این موارد را خدمت شما ارایه می‌کنیم.

  • آنالیز  شماره  1- 259 ویژگی‌های زعفران  بر اساس استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران   
  • آنالیز و استاندارد زعفران شماره  1 – 3632 ويژگي‌های شیمیایی زعفران خشک رشته ای و پودر 
  • و مشخصات زعفران از نظر استاندارد جهانی ( ايزو ) بر اساس مصوبات سازمان بين المللي استاندارد به شماره 2- 3632

با دریافت چند آنالیز و آزمایش قطعا میتوانید از اصل بودن محصولات اطمینان حاصل کنید. تمامی محصولات شرکت الماس زعفران دارای این گواهی‌ها و آنالیزها می‌باشد.

چنانچه قصد خرید و صادرات زعفران را دارید، با کارشناسان ما در ارتباط شده و زعفران مرغوب و اصل را با قیمت مناسب دریافت بفرمایید.

استانداردهای زعفران و خرید زعفران اصل

7 روش تشخیص زعفران اصل

روش های مختلفی برای شناسایی و تشخیص زعفران اصل وجود دارد. در بخش زیر مشخصات شیمیایی زعفران را بصورت علمی بررسی خواهیم کرد. دریافت گواهی آنالیز و برگه آزمایشگاهی این اطمینان را به شما می‌دهد که زعفرانی که تهیه کرده‌اید، اصل است.

  1. سرشاخه های زعفران باید شیپوری مانند باشند
  2.  تشخیص زعفران اصل از کلاله ها
  3. تشخیص زعفران تقلبی با کاغذ کاهی یا روزنامه
  4. زعفران اصل سرعت رنگدهی پایینی دارد
  5.  تشخیص زعفران اصل توسط گاز شهری
  6.  تشخیص زعفران خوب با بنزین
  7. تشخیص زعفران خوب با آب جوش
  8. تشخیص زعفران مرغوب با طعم و بو

روش تشخیص اصل بودن زعفران

آزمایش تشخیص زعفران اصل از تقلبی

اولین مورد این است که سرشاخه های زعفران باید شیپوری مانند باشند. برای تشخیص زعفران اصل و واقعی بهتر است که ابتدا به سرشاخه ها نگاه کنید. این روش ساده ترین روش برای شناسایی زعفران واقعی و خوب است. زعفران دارای سه سر شاخه است که قسمت بالای آن شیپور مانند است. هرچه به سمت بالا بروید متوجه می شوید که شیپور باریک تر می شود.

آزمایش تشخیص زعفران اصل از تقلبی

تشخیص زعفران اصل از کلاله ها

یکی از روش‌های تشخیص  زعفران اصل و مشخصات زعفران این است:  کلاله های زعفران، یکی دیگر از بخش هایی است که می توان از طریق آن به صحت اصل بودن زعفران پی برد. کلاله ها نباید به شدت براق باشند. در چنین شرایطی باید برای تشخیص میزان مرغوبیت زعفران مربوطه را به آزمایشگاه فرستاد.

زعفران و ذرت یک شباهت دارند و آن هم کلاله های آن ها است. کلاله های ذرت حالت مستقیم دارند اما در زعفران این رشته، به صورت انحنا دار می باشند. این انحنا نشان از مرغوبیت و اصل بودن زعفران دارد.

آموزش شناخت زعفران

 تشخیص زعفران تقلبی با کاغذ کاهی یا روزنامه

برای اینکه متوجه بشویم زعفران اصل و مشخصات زعفران چگونه است، یکی از راه های این است:  کمی از زعفران مورد نظرتان را بین کاغذ کاهی و روزنامه قرار دهید و فشار دهید. اگر در جای فشار زعفران، ذرات روغن و چربی مشاهده کردید نشان از این دارد که زعفران تقلبی است اما اگر زعفران پودر شود و اثری از چربی نباشد نشان از سالم و خالص بودن زعفران دارد.

زعفران خوب را چگونه بشناسیم

زعفران اصل سرعت رنگدهی پایینی دارد

زعفران اصل و مرغوب سرعت رنگدهی پایینی نسبت به زعفران تقلبی دارد. برخی سودجویان قسمت زرد رنگ رشته زعفران را که قیمت پایینی هم دارد را رنگ می‌کنند و با رشته های قرمز زعفران ترکیب میکنند. این بخش های رنگ شده هم خیلی سریع رنگ می دهند.

تشخیص کیفیت زعفران

تشخیص زعفران اصل توسط گاز شهری

گاز شهری متان یک شناساگر قوی برای زعفران اصل می‌باشد. مقداری از زعفران را روی گاز بگیرید. اگر رنگ آن بنفش یا نارنجی شود، نشان از این دارد که زعفران خالص است. اما اگر زعفران به رنگ زرد تبدیل شود، نشان از ناخالص و تقلبی بودن زعفران دارد.

تشخیص کیفیت زعفران

 تشخیص زعفران خوب با بنزین

زعفران در بنزین حل نمی شود اما برای تشخیص زعفران اصل باید مقداری از زعفران را در بنزین بیندازید. اگر بنزین رنگی شد، نشان از این دارد که زعفران شما اصل نیست و از جمله زعفران های ساختگی و یا تقلبی است.

تشخیص زعفران خوب با بنزین

تشخیص زعفران خوب با آی جوش

اگر کمی زعفران را در آب جوش بیندازید، تا ۵ دقیقه صبر نمایید و متوجه شوید که رنگ شاخه ها به سفید متمایل نشده نشان از اصل بودن آن دارد. اگر زیر ۵ دقیقه شاخک ها سفید شوند یعنی زعفران مورد نظر تقلبی است.

بهترین زعفران صادراتی ایران

تشخیص زعفران مرغوب با طعم و بو

کسانی که در کار خرید زعفران هستند، خوب می دانند که طعم و بوی زعفران اصل یکتا است. به این معنی که، رنگ و بو مزه زعفران، به عنوان یک شناساگر ثابت محسوب می شود. اگر کمی شاخک های زعفران را بچشید متوجه خواهید شد که کمی تلخ است اما بوی مطبوعی دارد. بوی زعفران کمی تند است اما دلنشین است! در زعفران اصل و مشخصات زعفران باید دقت کافی را داشته باشید

یمت خرید و فروش زعفران های فله و جزئی

زعفران اصل و روش های تشخیص زعفران اصل

شناخت ترکیبات اصلی زعفران باعث می‌شود محصولات عالی و با کیفیت را تهیه کنید. یکی دیگر از ترکیبات اصلی زعفران را به همراه ترکیبات شیمایی و مشخصات دقیق آزمایشگاهی آن مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کروستین چیست؟  Crocetin

یکی از آزمایشهای مهم شیمایی که بر روی زعفران انجام می‌شود، تشخص این موارد می‌باشد: Crocetin کروستین  یک آپوکاروتنوئید دیکربوکسیلیک اسید dicarboxylic acid طبیعی   است.

این ماده  Crocus Sativus  (نام علمی  زعفران )  و Gardenia Jasminoides در (میوه ها) یافت می شود. این بلورهای آجری شکل که رنگ قرمز دارد و با نقطه ذوب 285 درجه سانتیگراد دارد. 
ساختار شیمیایی کروستین مرکب مرکزی Crocin تشکیل شده است، ترکیب شیمیایی زعفران را در تصویر زیر ملاحظه بفرمایید.

مشخصات زعفران خوب و اصل

کروسین زعفران چیست؟ 

مشخصات زعفران اصلی شامل کروسین زعفران Crocin هم میشود. یک ترکیب شیمیایی کاروتنوئیدی است که در گل‌های  Crocus Sativus  (نام علمی  زعفران ) و  همچنین در Gardenia Jasminoides یافت می شود. 

Crocin کروسین یک ترکیب شیمیایی زعفران است که نوع و کیفیت رنگ زعفران را مشخص می‌کند.

در پاسخ به این سوال که زعفران خوب چه زعفرانی است؟ یکی از راه‌هایی که می‌توان زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص داد، همین ترکیب شیمیایی کروسین زعفران است.

در قیمت پایین نمودار علمی این آنالیز را مشاهده می‌کنید. 

Crocin و مشخصات شیمایی آن

در این بخش کروسین زعفران را از لحاظ شیمیایی، Crocin دیستروژن تشکیل شده است.که از Disaccharide gentiobiose و Dicarboxylic Acid Crocetin است . 

وقتی این ترکیب خالص باشد، دارای رنگ بنفش عمیق است. و بلورها را با نقطه ذوب 186 درجه سانتیگراد تشکیل می دهد. و وقتی این ترکیب را در آب حل کنیم، یک محلول نارنجی تشکیل می شود. 
Crocin-ALMASZAFFRAN.IR کروسین زعفران

برخی از مزایای Crocian بر زعفران:

  • عصاره خالص (تا 98٪)
  • بیش از 18 ماه عمر مفید دارد
  • حجم کم، حمل بسیار آسان
  • حلالیت عالی، کیفیت پایدار
  • شرایط ذخیره سازی و نگهدار آسان (دمای اتاق)
  • فاقد هیچ افزودنی، تقریبا مواد سمی آن  0٪ می‌باشد.
  • تقریبا 30 برابر غنی تر از رنگ زعفران است
  • خواص ضد باکتری به دلیل عدم وجود بافت سلولزی

مشخصات زعفران اصل

کروزستین  چیست؟

یکی از ترکیبات مهم دیگر زعفران کروزستین می‌باشد. این آزمایش سدیم سدیم سروزتین ،  ترانس کراتینت سدیم  (INN، همچنین به عنوان ترانس سدیم کروکتینات یا TSC شناخته می شود)

این ماده یک دارو است که باعث افزایش حرکت اکسیژن از گلبول های قرمز به بافت های باکتریایی ( باکتری های اکسیژن) می شود. سدیم ترانس کروکورتین متعلق به یک گروه از مواد شناخته شده به عنوان دو قطبی ترانس کاروتنوئید سدیم، که جدول زیر از ترکیبات و مشخصات و افزایش گسترش اکسیژن آن نشان داده شده است.

مشخصات زعفران

زعفران خوب را چگونه بشناسیم

منبع: سایت الماس زعفران جهان

Almaszaferan.ir

زعفران اصل و مشخصات زعفران

 

Advertisements

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس گوگل

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

درحال اتصال به %s